BİLİNÇLİ KULLANIM, GÜVENLİ İNTERNET

18.02.2022 490

İnternet, günümüzde lüks olmaktan çıkmış, zorunlu ihtiyaçlar arasında yerini almıştır. Dünyada, insanların çoğu iletişimini internet üzerinden sağlamakta, kişisel işlerini internet üzerinden yapmakta hatta internet üzerinden eğlenmektedir. İnternet bu denli yaygın kullanılması riskleri de beraberinde getirmektedir. İnsanlar internet üzerinden dolandırılmakta, zararlı içeriklere maruz kalabilmekte, istismara uğramaktadır. İşte bu kapsamda, internet kullanıcılarında farkındalık oluşturmak için 2004'ten bu yana dünya genelinde "Safer Internet Day" yani "Güvenli İnternet Günü" kutlanmaktadır. Ülkemizde de 2010 yılından itibaren kutlanan güvenli internet gününe katılım her geçen yıl biraz daha artmaktadır.

Bilişim teknolojileri öğretmenimiz ve teknoloji ekibi öğrencileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da seminerler vererek, okul panosunu düzenleyerek ve bilgilendirici broşürler dağıtarak internetin zararlarından nasıl korunulması gerektiğiyle ilgili öğretmen ve öğrencilerimizi bilgilendirdiler.

Emeklerinden dolayı hepsine teşekkür eder, herkese güvenli internetler dileriz.